Arbogabon Patrik Andersson tog bilder på branden och la ut den på Facebook. Foto: Tittarbild

Arbogabo släckte brand – hittade tändanordning på platsen

Uppdaterad
Publicerad

Arboga har härjats av flera anlagda bränder under fredagen. Men en av dem stoppades av Patrik Andersson. På platsen hittade han också en tändanordning som bestod av en fimp omvirad av tändstickor.

Det var när Arbogabon Patrik Andersson var på väg för att fira att semestern äntligen skulle starta som han upptäckte att det brann längs vägen.

– Vi skulle åka och hämta en jobbarkompis på Fellingsbrovägen och då såg vi att att det brann för fullt vid vägkanten. Vi stannade och såg en fimp med gummisnodd lindad runt ett gäng tändstickor, säger Patrik Andersson.

Bränderna i Arboga 2018

Vad tänkte du då?

– Att det måste vara någon dåre eller någon som har gjort det med flit.

Han berättar att de stampade på branden för att den skulle slockna.

– Vi försökte ringa brandkåren men vi kom aldrig fram, vi blev kopplade hit och dit. Då sa jag åt min grabb att hämta en vattenkanna och hälla vatten över det.

Har du kontaktat polisen?

– Ja, vi ringde upp 114 14 och SOS och sa att de kunde ringa upp oss, men vi har inte hört något än. De har väl fullt upp i Arboga, det brinner ju överallt. Skönt att det är släckt nu i alla fall, säger Patrik Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Arboga 2018

Mer i ämnet