Foto: SVT/Arkiv

Skräpplockare snart i farten igen

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det dags igen att plocka skräp. Stiftelsen Håll Sverige Rent har nämligen öppnat årets kampanj och det går bra att anmäla sig nu för att bli årets skräpplockare.

Nu är Håll Sverige Rents stora skräpplockarkampanj Vi Håller Rent öppen igen. Initiativet går ut på att folk engagerar sig i nedskräpningsproblematiken och plockar skräp runtom i landet.

– Nedskräpningen ökar och våra hav är fulla med skräp. Det är ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv. Med kampanjen hoppas vi alla som är med låter bli att kasta skräp i framtiden, säger Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz i ett pressmeddelande.

Kampanjen brukar vara väldigt populär. Förra året deltog 804 570 skräpplockare i hela Sverige, därav drygt 18 500 i Västmanland.

– Varje år får Håll Sverige Rent närmare en miljon människor att plocka skräp. Det skapar en medvetenhet kring problemet med nedskräpning – en medvetenhet som vi hoppas leder till ändrade attityder och beteenden, säger Johanna Ragnartz.

Förra året var Västra Götaland det län som med närmare 270 000 deltagare hade flest skräpplockare i hela landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.