Han menar att det finns en föreställning om att män inte ska be om hjälp och klara allt själva som göra att steget blir ännu större för män att söka hjälp.
– Att ha en mansmottagning tror jag skulle göra det enklare för män att få hjälp. Det skulle också vara ett preventivt arbete som hela samhället vinner på. Män som slår eller begår brott har ofta en historia av psykisk ohälsa bakom sig, säger Joakim Öhrn.
Han har märkt att ord som psykiatri eller terapi har en obekväm och främmande klang de manliga klienternas öron.
– Om man kunde ha en mansmottagning tror jag att tröskeln att söka hjälp skulle bli lägre och vi ser att det har en bra effekt i Stockholm.
På Stockholms mansmottagning arbetar sjuksköterskor, psykologer, barnmorskor och läkare. Det är en liten mottagning som får mejl, samtal och brev från män runt om i hela landet.
– Det vi vet är att män söker vård i mindre omfattning och kanske speciellt när det gäller den sexuella hälsan finns inte lika många kanaler in i vården. Vad jag vet är det bara vi som arbetar med mäns hälsa på det här sättet. Jag skulle efterlysa en mer utbyggd vårdstruktur kring mäns sexuella hälsa på fler ställen i landet, säger Björn Berglin som är enhetschef Stockholms mansmottagning.
I Västerås finns Centrum mot våld som arbetar med män som utövar våld mot sin familj och partner. Det finns även fler ideella krafter som arbetar med mäns våld mot kvinnor men när det gäller den psykiska hälsan finns ingen öronmärkt verksamhet i Västmanland.
– Alla män slår inte men många män mår dåligt. Skulle det finnas en plats dit männen kan vända sig långt innan det värsta händer tror jag att partner, familjer och hela samhället skulle gynnas, säger Joakim Öhrn.
Här svarar regionråd Barbro Larsson på hur vården kan bli bättre på att nå män som mår dåligt.