Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gregor Wroblewski, ordförande i Sala konstförening, om missnöjet och varför det måste till en förändring. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Nytt avtal klart om Aguélimuseet – men konstföreningens ordföranden avgår i protest

Uppdaterad
Publicerad

Förra förslaget avslogs. Men nu har Sala konstförening och kommunen kommit överens om ett nytt avtal gällande Aguélimuseet. Konstföreningens ordförande Gregor Wroblewski reserverade sig dock och kommer avgå.
– Jag kan inte ställa upp på de här väldigt dåliga villkoren, säger han.

I en kommentar till SVT säger kommunstyrelsens ordförande Anders Wigelsbo att han inser att den lösning de kommit fram till inte är långsiktig och inte gör alla nöjda, men att utifrån hur situationen ser ut är han glad att styrelsen ändå valde att godkänna avtalet.

– Vi skjuter faktiskt till 100 000 kronor mer än det förra förslaget och det är mycket pengar för en ideell förening, påpekar han.

Kommunen går också med på att i februari inleda en dialog om en långsiktig framtid där regionen ska vara delaktig i hur verksamheten ska bedrivas och finansieras.

Anders Wigelsbo (C), kommunstyrelsens ordförande i Sala. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer