Hör hur Aya Elturk från Fagersta vill motverka segregation i staden. Foto: Peter Osterberger/SVT

Aya vill motverka segregation i Fagersta med hjälp av mötesplatser

Uppdaterad
Publicerad

Fagerstabon Aya Elturk är en av vinnarna i Fagersta kommuns idétävling ”Din idé”. I ett av sina förslag vill hon motverka segregation i kommunen med hjälp av mötesplatser.

– De ska få mötas på ett ställe där ingen är rätt eller fel, säger hon.

Alla i åldrarna 13-25 år har fått chansen att i idétävlingen ”Din idé” presentera förslag på aktiviteter för unga som kommunen ska genomföra. Fagerstabon Aya Elturks två förslag är med bland de fem vinnarbidragen som nu ska genomföras.

I ett av förslagen som hon kallar ”Utanför utanförskap” vill hon med hjälp av nya mötesplatser ge ungdomar med olika bakgrund chans att utföra aktiviteter där alla ska känna sig inkluderade. Detta för att hon tycker att Fagersta är en segregerad stad där ungdomar riskerar att falla i utanförskap.

– Jag vill att människor ska få mötas och bara umgås. Det spelar ingen roll vilken bakgrund man kommer ifrån, säger Aya Elturk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.