– Största skillnaden är att vi nu öppnar för torghandel även här på Brinelltorget, säger Marino Wallstén (S). Foto: Jenny Berggren/SVT

Både ris och ros åt mer torghandel i Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

Som en del i utvecklingen av centrum har Fagersta kommun öppnat för torghandel även på Brinelltorget. Samtidigt har området för foodtrucks i Vilhelminaparken fått en del att höja på ögonbrynen.

– Det handlar om att utveckla centrum, skapa positiva mötesplatser även efter stängningsdags, menar kommunalrådet Marino Wallstén i klippet.

Som en del i den pågående större utvecklingen av centrum har Fagersta kommun uppdaterat sina ordningsföreskrifter för torghandel.

De stora skillnaderna är att torghandel nu förutom på Järntorget också får finnas på Brinelltorget. Så kallade foodtrucks, vagnar som serverar mat, ska i första hand hänvisas till den asfalterade ytan som gjorts i ordning i Vilhelminaparken.

På samhället och runt torget är reaktionerna blandade. ”Positivt men på fel ställe” menar en av dem SVT pratar med och syftar på den asfalterade plattan för matvagnar i parken. Foto: SVT

Samtidigt menar vissa företagare att det finns en risk att den lokala handeln missgynnas när det kommer aktörer utifrån och konkurrerar om kunderna.

I klippet menar dock kommunalrådet att torghandeln snarare skall ses som ett komplement till det dagliga utbudet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.