Hur stora renoveringar som behövs vet man inte idag Foto: Robert Gustavsson / SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Badhuset i Surahammar stängt på obestämd tid

Publicerad

Ekängsbadet i Surahammar är i så dåligt skick att det måste hållas stängt just nu, på obestämd tid. Det krävs ett politiskt beslut vad som ska göras framöver.

– Vi har hammnat i ett läge där det är ganska stora jobb som behöver göras på badhuset, så det får vi lyfta i en politisk diskussion och den är ju delvis påbörjad redan, sen får vi ta det i Kommunfullmäktige direkt efter sommaren, berättar kommunalrådet Tobias Nordlander (S).

Osäkert när badet kan öppnas igen

Bland annat har det regnat in och man har rivit ner delar av innertaket för att inspektera skadorna. Det finns ett flertal sprickor i bassängerna. En stålkonstruktion behöver bytas och ventilationen måste ses över så att den kan fungera tillfredställande igen.

Hur stora renoveringar som behövs vet man inte idag, det måste utredas vidare. Men just nu är det stängt och det är även oklart när badet kan öppnas igen.

Osäkert med simundervisningen

I höst är det skolstart och var- eller när eleverna får sin simundervisning i Surahammar igen är inte heller klart.

– Det kommer ju att lösas på något sätt, i värsta fall får vi bussa eleverna till andra badanläggningar i närområdet eller, om det är möjligt, skjuta på simundervisningen ett tag, säger Tobias Nordlander (S) kommunalråd i Surahammar.

När kan man tidigast ha ett fungerande badhus i Surahammar igen?

– Det är en fråga som jag inte kan svara på idag, säger Tobias Nordlander (S) kommunalråd i Surahammar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hur stora renoveringar som behövs vet man inte idag Foto: Robert Gustavsson / SVT
Bassängen är tom idag med sprickor i botten. Foto: Robert Gustavsson / SVT
Foto: Robert Gustavsson / SVT
Foto: Robert Gustavsson / SVT
– Frågan kommer att diskuteras på KS i augusti, berättar kommunalrådet Tobias Nordlander (S). Foto: Robert Gustavsson / SVT