Vid 8-tiden var branden släckt och räddningstjänsten jobbade med eftersläckningsarbetet. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Batteriladdare kan ha orsakat villabrand i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Natten till tisdag larmades polis, räddningstjänst och ambulans om en villabrand i Hallstahammars kommun. När de anlände till platsen brann det med öppna lågor. Vid klockan 06.30 under tisdagen var räddningstjänsten fortfarande på plats och jobbade med släckningsarbetet.

Polisen misstänker att en batteriladdare orsakat branden och att branden sedan spridit sig från altanen till taket. Larmet om branden inkom klockan 03.17.

– Ingen person är skadad och vi har skrivit en anmälan om brand utan misstanke om brott, säger Matilda Isaksson, RLC befäl vid polisens region mitt.

Under tisdagsmorgonen jobbade räddningstjänsten med det sista släckningsarbetet och vid 8-tiden var det släckt på platsen. Dock stannar räddningstjänsten kvar ett tag till för att jobba med eftersläckningsarbetet.

Foto: Robert Gustavsson/SVT
Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.