• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en gammal industri på Liljeholmen i Stockholm. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

I december 2018 provade man att fylla vatten i bassängerna. Ett försök som fick avbrytas på grund av läckor. Foto: Jenny Berggren/SVT

Beslut om Ekängsbadet i Surahammar i höst

Publicerad

Överbesiktningsnämnden har nu börjat arbetet som ska leda fram till ett beslut kring Ekängsbadet i Surahammar. Men besked väntas först efter sommaren.

Ordföranden i överprövningsnämnden har tidigare sagt till VLT att det eventuellt kunde finnas chans till slutförhandling före midsommar. 

Men i dagarna meddelade Surahammars kommun att arbetet med överbesiktningen är inlett och att det är oklart hur lång tid det kommer att ta. Troligt är ett besked från nämnden efter sommaren.

Kan inte öppna före

Badhuset, som stängdes sommaren 2016 på grund av dåligt skick, är renoverat och besiktat men med anmärkningar. Och eftersom entreprenören som gjort arbetet inte hållit med besiktningsmannen om att det finns saker kvar att åtgärda har de begärt en överprövning.

Innan allt sådant är utrett kan Surahammars kommun inte öppna badet, har personal på tekniska kontoret tidigare förklarat.

– Vi återkommer med mer information när vi vet mer, skriver kommunen på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer