SVT följde med in i nyrenoverade simhallen i Surahammar. Foto: Jenny Berggren/SVT

Nu fylls bassängerna på Ekängsbadet i Surahammar

Publicerad

Efter att ha stått tomma och under renovering i över två års tid, fylls nu bassängerna på Ekängsbadet i Surahammar med vatten igen.

– Om allt går vägen kommer vi nog att kunna ha folk här inom några veckor, säger Jan Helghe, fastighetschef Surahammars kommun. Hör honom berätta mer i klippet.

Priset: 6 miljoner kronor

Efter den omtalade och långdragna renoveringsprocessen är det nu det sista som görs innan dörrarna till simhallen i Surahammar kan öppnas för skolelevers simundervisning och allmänhet igen.

Jan Helghe, fastighetschef Surahammars kommun

Hela kostnaden ser ut att landa på drygt 6 miljoner kronor, enligt fastighetschefen.

Bassängerna har fått ny matta, nya brunnar och rörsystem under. Allt synligt har kaklats om, vissa väggpartier har gjorts om och tätats. Bänkarna i omklädningsrummen har fräschats upp och dörrar fått automatiska öppnare.

En ny lyft ska underlätta för den som inte har möjlighet att gå ner i bassängen.

Hur länge tänker ni att det här ska hålla nudå?

– Tio år. Vi har tio års garanti och det är det kravet vi har ställt från början på entreprenaden, säger Jan Helghe, fastighetschef Surahammars kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer