Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En halvering av utsläpp” – i klippet berättar Tomas Cederhammar, logistikchef på Thomas Betong, vad klimatförbättrad betong är och hur den bidrar till ett minskat klimatavtryck. Foto: Fredrik Björkholm

Klimatförbättrad betong viktig när branschen ska ställa om – klimatklivet bidrog till ny silo i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Hela betongbranschen ställer nu om för att bli mer klimatvänliga. I och med Klimatklivet har bolag som Thomas Betong fått ekonomisk hjälp till att skynda på den utvecklingen.

– Vi har byggt en ny silo. Utan stöd hade den inte blivit prioriterad just nu, säger logistikchefen Tomas Cederhammar.

För bygget av silon i Köping fick företaget 322 000 kronor genom Klimatklivet. Snittkostnaden för en sådan här silo ligger för deras del på 1,25 miljoner kronor.

– De här pengarna hjälper till att vi snabbare kan bygga ut det på mindre orter, säger Tomas Cederhammar.

Klimatklivet i Västmanland

”En halvering av utsläpp” – i klippet berättar Tomas vad klimatförbättrad betong är och hur den bidrar till ett minskat klimatavtryck.

Miljonstöd har gett 170 klimatkliv i Västmanland – detta har gjorts

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det här är klimatklivet – SVT:s reporter Fredrik Björkholm visar exempel på hur och var stöden använts i Västmanland. Foto: Fredrik Björkholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatklivet i Västmanland

Mer i ämnet