VLT-medarbetares bil tros ha utsatts för en brandbomb. Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen, tror attentatet var riktat mot honom som journalist. Foto: SVT/TT

Bilbrand i centrala Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen larmades räddningstjänst och polis till en misstänkt anlagd bilbrand i centrala Västerås. Bilen tillhör en reporter på tidningen VLT.

– Det här är obehagligt för den enskilde som drabbas, men det är också obehagligt för hela samhället när det inträffar mot en journalist, säger Daniel Nordström.

Polisen larmades strax innan klockan elva på fredagskvällen om en brand i kupén på en parkerad bil i centrala Västerås. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden utan att bilen övertändes.

Tillhör journalist

Bilen som utsattes för brandattentatet tillhör en reporter på tidningen VLT. Enligt polisen ska en flaska med brännbar vätska kastats i baksätet genom en krossad ruta, skriver TT.

– Han har skrivit om ett flertal uppmärksammade kriminalfall den senaste tiden, han har tidigare varit utsatt för hot, det stod 30 bilar på parkeringen och de hade valt ut just hans bil, säger VLT:s chefredaktör Daniel Nordström till TT.

Daniel Nordström, VLT:s chefredaktör. Foto: TT

Reportern har tidigare mottagit anonyma hot via brev. Två av hoten har polisanmälts.

– Med tanke på det, och med tanke på de indikationer vi har, så tyder allt på att det här är riktat mot honom personligen och mot hans journalistiska verksamhet.

Ingen misstänkt

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt skadegörelse genom brand, men i nuläget har de ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.