Foto: Melker Blomberg / SVT

13 bilar brann i Västerås i natt

Uppdaterad
Publicerad

13 bilar har enligt polisen under natten mot måndag satts i brand i Västerås. Ännu ingen misstänkt eller gripen för händelserna.

Larmet om den första branden inkom till polisen 03.49, och sedan följde flera under kort tid. Polisen uppger att det brunnit på Skälby, Bäckby, Hammarby, Blåsbo och på Haga.

Ingen gripen

Ingen är gripen eller misstänkt för brotten. Polisen säger att det ligger nära till hands att misstänka att samma gärningsman eller gärningsmän ligger bakom bränderna, men att utredningen som inletts får utvisa om det stämmer.

–Det vi tror är väl att de här personerna har rört sig med motordrivet fordon runt till de här olika platserna för att anlägga de här bränderna och man kan ju misstänka att de hänger ihop med tanke på det geografiska läget och också tidspannet mellan händelserna, säger Johan Thalberg, presstalesperson Polisen Västmanland.

Anmälningar om skadegörelse om brand är upprättade.

Ingen person ska ha kommit till skada i bränderna.

Foto: Fredrik Björkholm / SVT
Foto: Fredrik Björkholm / SVT
Foto: Fredrik Björkholm / SVT
Foto: Fredrik Björkholm / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.