Biltjuv körde i 80 km/h på cykelvägar för att undkomma polis

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan tre på fredagseftermiddagen fick polisen en anmälan om att en bil lastad med verktyg stulits i Surahammar. Ägaren till bilen kunde spåra fordonet via en GPS-sändare och vägledde polisen till Skultuna.

I Skultuna lokaliserade polispatrullen den stulna bilen men när de ger fordonet stoppsignal väljer mannen bakom ratten att avvika.

Föraren kör i riktning mot Västerås och polisen följer efter. Vid flera tillfällen under biljakten väljer föraren att köra på cykelvägar och hastigheten uppgår bitvis till 80 km/h.

Vansinnesfärden i Västerås

På Skultunavägen går jakten stundom i en maxhastighet på 150 km/h. Under förloppet gör polisen flera försök att stoppa föraren med spikmattor och prejning.

Greps vid Åkesta

Till slut får polisen träff på en spikmatta i höjd med Åkesta strax utanför Västerås och den 35-åriga mannen som kört den stulna bilen kan gripas. Förföljandet har då pågått i en halvtimme.

Föraren misstänks bland annat för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt grovt drograttfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansinnesfärden i Västerås

Mer i ämnet