Ing-Mari och maken Östen Brännvall blev vittnen när polisen jagade en narkotikapåverkad man i en vansinnesfärd med bil genom ett villaområde i Västerås. Foto: Robert Gustavsson/SVT /Polisen

Ing-Mari blev vittne till vansinnesfärden i Västerås: ”Det gick väldigt fort”

Uppdaterad
Publicerad

Ing-Mari och maken Östen Brännvall satt med varsin kaffekopp när de tidigare i sommar blev vittnen till hur en narkotikapåverkad bilförare jagades av polisen i hög hastighet genom villaområdet.

– Det är väldigt krokigt här och inte något att köra en biljakt på, säger Ing-Mari Brännvall.

Händelsen fick i veckan stor uppmärksamhet efter att SVT publicerat polisens egna videoupptagning från den efterföljande polisbilen.

Flera röster, däribland Jörgen Lundälv som är docent i trafikmedicin, var kritiska till varför polisen inte avbröt jakten. Polischefen Patrik Skörvald, sektionschef på polisen regionledningscentral Mitt, höll med efter att ha sett videon.

I klippet berättar ögonvittnet Ing-Mari Brännvall om hur hon upplevde det när det lugna villakvarteret blev föremål för en biljakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.