Biobesökare i Västerås frågar varje dag efter de nya salongerna, berättar biografchefen Jörgen Leisdal.
Den gamla bion är från 1986, en salong är renoverad med gradänger så att publiken sitter sluttande, men det är inte tillräckligt. Publiken vill ha mer.
Och det kommer de att få, om knappt ett år ska den nya bion med åtta salonger stå klar, alla med den modernaste tekniken.
Anders Westin, som arbetar på landstingets Film i Västmanland välkomnar bygget.
-Jag hoppas att filmintresset ökar hos västeråsare och västmanlänningar. Ur medborgarperspektiv är det bra att förutsättningarna för att se film i Västerås blir bättre.
Nedladdning, fildelning och hemmabio utmanar biograferna, och branschen jobbar för bättre ljud, 3D och stora dukar för att stå sig i konkurrensen.
-Tittar man 15 år tillbaka ligger biobesöken ganska konstant på 15 miljoner per år i Sverige.
Anders Westin tror att fler från små orter i länet kommer att åka till Västerås för att se film, men han tror inte att det hotar småbiograferna. Tack vare ett aktivt arbete med att ditigalisera biograferna i länet ligger de rätt bra till.
-I Sala har man före digitaliseringen haft fyra premiärer per år, nu räknar man med 40 premiärer. Då finns det ingen anledning att åka till Västerås.
-Det är inte många som vet det, säger en märkbart nöjd Jörgen Leisdal, men Västerås kommer att ha Europas modernaste bio.