Skottlossning på öppen gatan oroar boende på Drottninggatan

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen vaknade Marie Wigö och Ulla Tannergren i sitt bostadsområde och förstod att någonting hade hänt: ”Det var fullt av polisbilar och avspärrat”

Vid halv niotiden på söndagskvällen blev Drottninggatan en brottsplats. Grannarna i trakten hörde flera skott och har under måndagen förstått att en man sköts på gården utanför deras fönster.

Polisen markerar närvaro

– Vi ser mycket allvarligt på att skjutningen skedde i tätbebyggt område. Nu gör vi allt vi kan för att skapa trygghet och föra den här utredningen framåt, säger polisens presstalesperson Linda Wideberg

Skjutningarna i Västerås 2019

”Samma väg som barnen går till skolan”

Flera är oroade och undrar vad som låg bakom skotten. En mamma berättar för SVT att hennes barns skola ligger nära platsen vilket fått henne att känna obehag. 

– Vi har full förståelse för att det upplevs som otryggt i områden där skjutningar sker. Vi avsätter stor utredningskapacitet för den här händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Västerås 2019

Mer i ämnet