Vid 08.30-tiden på tisdagen började det brinna i en villa i Västerås. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Brand i garage i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Vid 08.30-tiden på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en adress i Eriksborg i Västerås där en brand brutit ut i en villa.

Det var en fullskalig brand som hade uppstått i villans garage. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med flera styrkor och fick snabbt kontroll på läget.

– Initialt var det en stor spridningsrisk men nu har vi kontroll på läget och vi jobbar för att elden inte ska sprida sig till själva huset, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl räddningscentral mitt vid 09-tiden på tisdagen.

Branden ska ha uppstått i garaget och under släckningsarbetet slog öppna lågor från taket. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Öppna lågor

Från den branddrabbade villan rapporterade även SVT:s reporter Christoffer Söderman hur öppna lågor slog från garagetaket.

– Det är mycket rök men annars är det ganska lugnt på platsen. Räddningstjänsten går runt huset och släcker, säger han.

Kvinna till sjukhus

Vid 10.30-tiden var branden släckt och räddningstjänsten kunde återvända hemåt.

I samband med branden fick en äldre kvinna föras till sjukhus. Enligt Region Västmanlands patientskaderapport hade hon lindriga skador och kunde återvända hem senare under dagen.

Det är oklart hur branden har uppstått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.