Bränder i Sala misstänks vara anlagda

Uppdaterad
Publicerad

Två skogsbränder i Sala upptäcktes vid 17-tiden på tisdagen och räddningstjänsten åkte ut med flera enheter. Bränderna, som hade storleken av en och en halv fotbollsplan, kunde släckas av räddningstjänsten. Polisen har upprättat två anmälningar om mordbrand.

– Det har inte framkommit någon självklar naturlig brandorsak och då kan vi inte utesluta att bränderna varit anlagda, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisregion Mitt.

Bränderna upptäcktes vid sjön Olof-Jons damm norr om Sala, endast tre kilometer från småorten Broddbo, där en brand rasade i juni i år och en kvinna häktades misstänkt för mordbrand. Kvinnan är inte längre frihetsberövad, enligt polisen.

Skogsbränderna sommaren 2018

Den stora skogsbranden i Västmanland 2014 startade den 31 juli väster om Sala och spred sig snabbt i området. Det var den största branden sedan 1950-talet i Sverige, fram tills skogsbränderna som nu härjar i Dalarna, Gävleborg och Jämtlands län.

Tidigare under tisdagen fick räddningstjänsten i Västmanland rycka ut till en annan misstänkt anlagd brand vid en jaktstuga i Norberg, vid länsväg 741. Stugan brann ner till grunden och ett kort stycke därifrån hittades en brinnande stapel av timmer. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet