Brist på vaccin sinkar farten på Västmanlands största nod: ”Otroligt frustrerande”

Uppdaterad
Publicerad

På Västmanlands största vaccinationsmottagning, eller nod som det kallas, Hälla syd kan man inte vaccinera i den takt man tekniskt skulle klara av på grund av brist på vaccindoser.

– Det är otroligt frustrerande när man vet hur många som verkligen vill det här nu, säger sjuksköterskan Eva-Marie Villegard.

En bra dag så kommer cirka 750 västmanlänningar ut genom dörrarna på Hälla syds vaccineringsmottagning med ett leende på läpparna. Men andra dagar tvingas man hålla stängt eftersom antalet doser som levereras är för få.

– Vi kallar det antalet patienter som vi har doser till, säger Eva-Marie Villegard sjuksköterska på Hälla syds vaccinationsmottagning.

Livet efter vaccinet

I klippet får du höra vaccinerade som berättar om längtan efter vaccinet och tatueringar som Eva-Marie Villegard sett den sista tiden.

Hälla syds vaccineringsmottagning i Västerås har möjlighet att vaccinera 1000 patienter om dagen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Livet efter vaccinet

Mer i ämnet