Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör logopeden Camilla Kulläng berätta om varför en logoped behövs särskilt mycket på Pettersbergsskolan och om vad hon kommer göra där. Foto: Camilla Kulläng/SVT

Camilla är Pettersbergsskolans nya skollogoped

Uppdaterad
Publicerad

Under några månaders tid har Camilla Kulläng jobbat som logoped på Pettersbergsskolan i Västerås. Till en början kommer hon att jobba i förskoleklass med uppdrag att arbeta språkutvecklande på gruppnivå, men det kan förändras över tid då tjänsten fortfarande är under uppbyggnad.

Så här långt har arbetet Camilla Kullängs arbete på skolan handlat om att känna in verksamheten och se var behovet finns. Planen är att jobba förebyggande och att göra barnens tid på skolan så språkutvecklande som den kan bli. 

– Det är det här jag brinner för. Inte bara att jobba med de barn som har ett identifierat behov, utan även att jobba förebyggande. Jobba för alla barns utveckling och höjd måluppfyllelse, säger hon.

Kommer att jobba förebyggande

Camilla Kulläng kommer till stor del att jobba förebyggande, men hon kommer även att jobba med barn som har en språkstörning. Och hon betonar vikten av att inte glömma bort dessa barn i skolan.

– Det finns massor av rapporter som visar att om den här barngruppen inte får stöd riskerar de att misslyckas i skolan. När de identifieras på logopedmottagningen stöttas de, men när de börjar i skolan varierar det hurdant stöd de får i skolan. Därför behövs logopeder på plats i skolan, förklarar hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.