Chaufför fastklämd efter bussolyckor på E18 utanför Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer skadades lindrigt efter att en buss med 15 personer kört av vägen och ner i ett dike på E18 utanför Hallstahammar. Olyckan inträffade vid 04-tiden på fredagsmorgonen.

Vid 09-tiden pågick bärgningsarbetet av bussen nära avfarten Sörstafors. Vägen var helt avstängd i östlig riktning, med långa köer som följd. Klockan 10 lämnade Trafikverket nya uppgifter som säger att arbetet beräknas vara klart 11.15.

I samband med olyckan inträffade en kökrock med ytterligare tre efterföljande fordon.

– Två lastbilar med en buss emellan har kört in i varandra. I den bussen sitter föraren fastklämd. Det är en stor trafikolycka, säger Susanne Sjögren, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Skadeläget på den fastklämda chauffören är oklart.

Vad som har orsakat olyckan är oklart. Men efter nattens snöfall är det stora mängder snömodd på körbanan.

Stopp i båda riktningar

Till en början var det stopp i båda stopp i båda riktningar, men körfältet västerut kunde öppna tidigt under morgonen. Enligt Trafikverket är vägen avstängd österut mot Stockholm och väntas kunna öppna för trafik igen vid klockan 11.15. Under tiden leds trafiken om via Munktorp (väg 558) där det också blir långa köer när mycket trafik ska samsas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.