Olyckan inträffade i stadsdelen Vetterstorp i Västerås. Foto: Google earth/ SVT Design

Cyklist körde på elsparkcykel – avled av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man dog efter att han körde på en elsparkcykel som stod parkerad på en cykelväg. Händelsen inträffade i ett bostadsområde i Vetterstorp i Västerås.

Mannen fördes omedelbart efter olyckan vid 15-tiden på söndagen till Västmanlands sjukhus och avled sedan till följd av skadorna. Anhöriga är underrättade. Per Andersson är jourhavande förundersökningsledare i ärendet.

– Han färdades på en cykelbana där det var en nedförsbacke och enligt vittnena vi pratat med hade han ganska hög fart. På cykelbanan har det stått en elsparkcykel parkerad, säger Per Andersson.

Elsparkcykel inblandad i dödsolycka i Västerås

Så elsparkcykeln stod upp?

– Enligt de vittnesuppgifter vi har, så har den stått upp.

Enligt tidiga uppgifter från polisens pressavdelning var cykeln slängd på cykelbanan.

Trehjuling med motor

Mannen färdades på en trehjulig cykel med elmotor.

– Vi har tagit den avlidnes cykel i beslag för att se om den fungerat som den ska. Det kan även vara så att det rör sig om en olycka. Men för att ta beslag måste man inleda en förundersökning.

Vållande till annans död

Brottsrubriceringen har under kvällen ändrats till vållande till annans död. Det finns i nuläget ingen misstänkt men polisen uppgav tidigare under kvällen att både företaget som äger elsparkcykeln och den person som lämnat den där kan komma att kontrolleras i utredningen.

Den avlidne mannen ska enligt polisen vara mellan 80-90 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsparkcykel inblandad i dödsolycka i Västerås

Mer i ämnet