Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En betongbro ska flyttas på plats under E18. Därför kommer vägen mellan Västjädra och Sörstafors att vara avstängd från fredag till måndag morgon. Foto: Iris Tiitto/SVT

En bro ska bli två – nu stoppas trafiken helt på E18

Uppdaterad
Publicerad

Ombyggnaden av E18 till motorväg mellan Köping och Västjädra fortsätter alltjämt. Den 2-5 juni kommer Trafikverket stoppa trafiken helt mellan trafikplatserna Sörstafors och Västjädra.

– Vi har planerat det här månader i förväg, säger säger Lars Königsson, projektledare på Trafikverket.

– Ett av de arbeten vi ska utföra under avstängningen är att flytta på plats två nya broar vid Åskebrovägen. Vi har gjutit broarna vid sidan av E18 och ska nu riva den gamla bron för att därefter flytta in de färdiggjutna broarna. Det kan vi inte göra när vägen är trafikerad, därför behöver vi stoppa trafiken under några dagar, säger Lars Königsson, projektledare på Trafikverket.

All trafik hänvisas till väg 252, 558 och riksväg 56. Trafikanter som ska resa längre kan även välja att köra E20 söder om Mälaren.

I klippet förklarar Lars Königsson, projektledare på Trafikverket, hur flytten går till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.