Alf Westerdahl, projekledare på Västerås stad, summerar veckan med superlativ. ”Det vi fick uppleva under veckan är egentligen inget man kan köpa för pengar.” Foto: SVT

Dagen efter Musikhjälpens supersuccé: ”Tack alla västeråsare!”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen avslutades Musikhjälpen som i år har huserat på Stora torget i Västerås. Än finns det inga officiella besökssiffror, men från kommunens sida är man lyrisk över hela veckan.

Musiken har tystnat och inne i glasburen är det mörkt. På måndagen var det full aktivitet på Stora torget med att plocka ihop Musikhjälpen. Senare ska glasburen köras iväg till sin förvaringsplats på Tunbytorp i Västerås. Men känslan av de intensiva dygnen är ännu färsk.

– Den här veckan har verkligen varit ett minne för livet, säger Alf Westerdahl, Västerås stads projektledare.

Än finns det inga officiella besökssiffror, men av allt att döma var det riktigt mycket folk på torget, framförallt under Loreens uppträdande på lördagseftermiddagen och under själva finalkvällen på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet