Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kan ha haft det tufft själva” – hör Mikael Djupenström om engagemanget bakom att skänka julklappar. Foto: Audrey Erath/SVT

De samlar in julklappar till barnfamiljer i Fagersta: ”Viktigt att föräldrarna får skriva på paketen”

Uppdaterad
Publicerad

I några år har organisationen En hjälpande hand samlat in skänkta julklappar och delat ut till barnfamiljer i Fagersta som har det tufft ekonomiskt.

– Men det är viktigt att föräldrarna skriver sitt på paketen. Barnen ska inte känna att paketen kommer från oss, säger Mikael Djupenström som driver organisationen tillsammans med sin fru.

Inslagna paket, godis, stickade gosedjur – det brukar bli ett 50-tal skänkta julklappar från Fagerstaborna varje år. De delas sedan ut till ett 20-tal barnfamiljer i Fagersta som En hjälpande hand har kontinuerlig kontakt med. ”Maria” och hennes söner är en av familjerna som får hjälp.

– Vi brukar få foton skickade till oss på när barnen öppnar paketen på julafton, berättar Mikael Djupenström.

Ingen ökning trots inflation

Än så länge har inflationen inte inneburit att fler familjer än vanligt hört av sig om hjälp.

– Men jag tror nog att det kan komma någon som hör av sig här närmare jul, som inser att de inte får ihop det. Och då får vi försöka pussla ihop det, men allt baserar sig på det vi får in, säger Mikael.

”Kan ha haft det tufft själva” – I klippet berättar Mikael om engagemanget bakom att skänka julklappar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.