Foto: TT

Den svåra ekonomiska situationen hos VSK Bandy ledde till köpstopp

Publicerad

VSK Bandy är tvungna att vidta åtgärder för att kunna kapa kostnader.

Förra årets åtgärder för VSK Bandys ekonomiska kris inför säsongen räckte inte till. Totalt gick de minus med cirka 2 miljoner kronor och nu har ordförande Gisela Stockhaus gått ut i ett offentligt brev att VSK bandy inför köpstopp för att klara av den ekonomiska situationen.

Förutom köpstopp har VSK Bandy även vidtagit andra åtgärder för att kunna kapa kostnader, minska underskottet, men även jobba med intäkter. Många har engagerat sig i klubbens ekonomiska kris och bidragit med gåvor för att hjälpa dem på fötterna igen.

– Totalt har vi fått in gåvor för 850 000 kr, varav 105 000 kr via SWISH, skriver Gisela Stockhaus som är ordförande för VSK Bandy.

Inför den kommande säsongen försöker klubben se över vad de kan spara på och jobbar med planeringen av nästa års åtstramade budget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer