Hör Ronja Sorvari och hennes mamma Ulrika Dahlin berätta om hur det varit att söka brevvän och varför de tror det varit så svårt. Foto: Foto: Caroline Slotte /SVT

Ronja vill ha en brevvän likt farmor – tekniken försvårar

Uppdaterad
Publicerad

Skriva brev, göra egna kuvert och pyssla, det gillar Ronja Sorvari från Kolsva. Därför tyckte hennes mamma Ulrika Dahlin att det vore bra med en brevvän, men det var lättare sagt än gjort.

Tanken på att hitta en brevvän är inte ny, inspirationen har de fått av Ronjas farmor som haft en brevvän hela livet.

– De började skriva med varann när de var yngre och det har hållit i sig. De är uppväxta som syskon och deras barn som kusiner. Man vill ju att Ronja ska få en så fin kontakt och relation, berättar Ulrika Dahlin. 

Brevpapper, kuvert och klistermärken har Ronja redan fixat och det enda som saknas är en person att skicka breven till. 

– Det verkar roligt med en brevvän och det vore kul med fler vänner. Sedan gillar jag att skriva och tidigare har jag skickat brev till min moster och farmor, berättar Ronja Sorvari. 

– Ja, men det har runnit ut i sanden och det vore roligare om det vore en brevvän i hennes egen ålder, fyller mamma Ulrika i.

Hör om Ronjas tankar kring brevvänner i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.