Boende i Arboga fick evakueras efter en explosion vid en butikslokal. Foto: Mimmi Sundberg/SVT

Detonation utanför butikslokal i Arboga – boende evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

I natt sprängdes en butiksfasad i centrala Arboga. Polisen evakuerade de boende i huset och platsen spärrades av för teknisk undersökning. Vid 09.30-tiden kunde de boende återgå till sina lägenheter.

Klockan var 03.17 natten mot torsdagen när polis och räddningstjänst larmades till en butik i centala Arboga eftersom det varit en detonation på platsen.

Väl på plats kunde polisen konstatera att något exploderat utanför butiken, och skadat entrédörr och skyltfönster.

Det är i nuläget oklart om något stulits från butiken.

Nationella bombskyddet

Butiken ligger i markplan i ett bostadshus och de boende fick evakueras från huset, men inga personer skadades i samband med explosionen.

– Det är en rutinåtgärd. Vi vet ännu inte, innan nationella bombskyddet har varit på plats, om det ligger kvar något som skulle kunna vara av fara. Vi tar alltid det säkra före det osäkra, säger Tobias Ahlén, presstalesperson polisregion Mitt.

Det nationella bombskyddet har varit på plats och genomfört en teknisk undersökning.

Boende fick återvända till sina lägenheter

Vid 9.30-tiden fick de boende återgå till sina lägenheter, enligt polisen. Vid 11.45 återstod fortfarande en mindre avspärrning, och polisen kommer att genomföra flera utredningsåtgärder under torsdagen.

Brottet rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse, men ingen person är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.