Foto: Johan Nilsson / TT

Digitalt valborgsfirande i flera kommuner i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

I år kan vi inte samlas kring elden som vanligt, men för att bjuda på lite vårstämning på valborgsmässoafton bjuder flera kommuner i Västmanland in till ett digitalt firande.

Det digitala valborgsfirande ser lite olika ut i kommunerna. I Köpings kommun utlovar man stämningsfull körsång framförd i vacker miljö vid Köpings kyrka klockan 18 på valborgsmässoafton. 

– Ja, trots rådande omständigheter vill vi ändå ge möjlighet till samtliga Köpingsbor att fira valborg så att vi kan välkomna våren tillsammans, säger Roy Cassé, enhetschef för Köpings stads museer och utställningshall. 

Digitalt valborgsfirande har man även i Västerås, Kungsör och Arboga, medan i Surahammar och Hallstahammar är firandet helt inställt.  

I Arboga är det kulturskolan som står för underhållningen och det genom att elever och ensembler framför vårlig musik på kommunens hemsida. Även i Kungsör bjuds kommuninvånarna på musik, det i ett förinspelat program med flera underhållningspunkter. 

I Sala, Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg har kommunen inte gått ut med någon information om något valborgsfirande. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.