Foto: Melker Blomberg/SVT

Dömdes till livstid för knivmord i Västerås – överklagar domen

Uppdaterad
Publicerad

Den 46-årige man som i mitten av juni dömdes till livstids fängelse för mord efter att ha knivskurit en man i halsen på Skallberget i Västerås överklagar domen till Svea hovrätt.

– Jag har pratat med min klient och han är djupt ångerfull över det som skett och konsekvenserna det fått för offret och dennes närstående, säger Björn Andersson, 46-åringens försvarsadvokat.

Det var på eftermiddagen den 24 februari tidigare i år som en knivskuren man hittades i en trappuppgång med livshotande skador. Han avled senare och den 46-åriga mannen dömdes i mitten av juni i Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse för att ha mördat honom.

46-åringen har erkänt att han knivskurit offret i halsen men förnekar att han hade för avsikt att döda honom.

– Jag menar att domstolen inte har beaktat många av de omständigheter som talar i förmildrande riktning, och att man övervärderat det som åklagaren lyft fram som försvårande. Vi kommer att peka på det som talar för att min klient ska dömas till ett tidsbestämt straff, säger advokaten Björn Andersson.

– Vi vill att hänsyn ska tas till att det var en impulshandling från min klients sida, och inte ett överlagt mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.