Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Advokat David Massi och kammaråklagare Camilla Jegerhjelm kommentera domen mot den 32-årige metamfetamintillverkaren. Foto: Privat/ polisens förundersökning/ SVT

Knarkfabriken i Skinnskatteberg: Fyra års fängelse för den 32-årige metamfetamintillverkaren

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom domen mot den man som stått åtalad för att ha drivit en egen knarkfabrik på en gård i Skinnskatteberg. Han döms till fyra års fängelse för grovt naroktikabrott.

– Vi överväger ett eventuellt överklagande, säger försvarsadvokat David Massi.

32-åringen döms för att ha tillverkat drygt ett kilo amfetamin, vilket är den mängd han själv har erkänt. Han erkänner också att han distribuerat ytterligare 150 gram. Däremot förnekar han att han sålt narkotika under aliaset ”Kemoterapi” och döms för detta mot sitt nekande.

Straffet ligger närmare försvarets linje, eftersom advokat David Massi yrkade på att 32-åringen skulle dömas till som mest tre års fängelse för grovt narkotikabrott. Men han kan komma att överklaga domen.

– Man har kommit fram till att det framställts narkotika i den omfattning min klient har berättat. Nu blev det ett något strängare straff än vad vi hade räknat med och vi överväger ett eventuellt överklagande, säger han.

Åklagaren Camilla Jegerhjelm ville att mannen skulle dömas till mer än sex års fängelse med rubriceringen synnerligen grovt narkotikabrott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Knarkfabriken i Skinnskatteberg: Hör 32-åringen berätta varför han började tillverka metamfetamin Foto: SVT Grafik/Polisens förundersökning

Beskrivs som ett knarklabb

Det var i höstas som polisen hittade knark i en bil som färdades i Köping. De två som färdades i bilen och kontrollerades kunde knytas till en gård i Skinnskatteberg där polisen hittade stora mängder med narkotika och vad som kan beskrivas som ett knarklabb.

I IT-materialet som hittades i samband med tillslaget fanns avancerad litteratur, forskningsrapporter om narkotikaframställning och dess kemiska processer.

Den kvinna som färdades med 32-åringen döms till ett år och fyra månaders fängelse för grovt narkotikabrott då hon ska ha haft 300 gram amfetamin på sig, varav 100gram av det hade en renhetsgrad på 96 procent. Hon varken erkänner eller förnekar brott på grund av bristande minnesbilder från tillslaget.

Fallet har beskrivits som exceptionellt då renhetsgraden på metamfetaminet uppgått till nittio procent och att tillvägagångssättet vanligen utförs av mexikanska knarkkarteller.

I klippet överst hör du kammaråklagare Camilla Jegerhjelm och försvarsadvokat David Massi reagera på domen mot den 32-årige amfetamintillverkaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knarkfabriken i Skinnskatteberg

Mer i ämnet