Dubbla boxningsvärldsmästaren Elin Cederroos hemma igen – med bruten näsa och utan bälte

Uppdaterad
Publicerad

Elin Cederroos vann natten till i lördags titelmatchen i supermellanvikt mot Alicia Napoleon Espinosa vid en gala i Atantic City, USA. Det trots ett brutet näsben och att hennes tränare inte kunde resa med till matchen.

– Det var lite psykiskt drama innan matchen, men nu mår jag fantastiskt bra, säger Elin Cederroos när SVT möter henne tillbaka hemma i Västerås.

Efter strul med visum och biljetter till titelmatchen i USA stod det klart att Elin Cederroos tvingades resa utan sitt team. Hon tog då kontakt med boxaren Benjamin Kalinovic, som också är tränad av boxningsklubben Rapid i Västerås. Han fick rycka in akut och vikariera som Elins ledare och tränare.

Det var en jämn match enligt domarna, Elin vann titelmatchen med 95-94 och har nu världsmästarbältena i boxningsförbunden WBA och IBF. Men det nya bältet får hon vänta med att bära runt midjan – det kommer på posten.

– Jag fick låna hennes bälte direkt efter matchen. De ska skicka det nya bältet till mig, jag längtar, säger Elin Cederroos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.