Polisen har hittat den misstänkta gärningspersonen efter hotet mot Risbroskolan i sociala medier. Förhör ska inledas så snart som möjligt. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Efter hotet: Risbroskolan i Fagersta öppet som vanligt under fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Efter samråd med polis och socialtjänst konstaterar skolledningen för Risbroskolan i Fagersta att det inte finns något skäl att hålla fortsatt stängt.

– Det finns ingen bild av att det är något hot inför morgondagen och då öppnar vi som vanligt, säger rekotor Sara Sundh.

Skoldagen kommer att inledas med att personalen samlas för en gemensam information. Efter det ska eleverna tas emot och ges utrymme att ventilera torsdagens händelser då hot i sociala medier stängde skolan.

– Som en typ av debriefing. Det ska finnas utrymme att prata om hur de upplevde det här och för personalen att ge samma information till alla, säger Sara Sundh.

Ny information till vårdnadshavare

Trots att det inte fanns några indikationer på att hotet mot skolan skulle vara verkligt, och polisen bedömde att skolan hade kunnat hållas öppen, valde skolledningen att avsluta skoldagen redan på torsdagsmorgonen.

Detta på grund av oro och ryktesspridning.

Under eftermiddagen går skolledningen ut med ny information till samtliga vårdnadshavare.

– Polisen kommer också att finnas här under fredagen, men det är enbart för att skapa trygghet inte för att man tror att något mer ska hända, säger Sara Sundh, rektor Risbroskolan i Fagersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.