En man anhållen efter skjutningen på Hässlö i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits skäligen misstänkt för försök till mord samt grovt vapenbrott efter skjutningen på Hässlö under tisdagen, rapporterar P4 Västmanland.

Mannen anhölls på den lägre misstankegraden under torsdagen. Utredningen pågår samtidigt med fler förhör och analyser av spår som säkrats på platsen.

Kammaråklagare Carin Lantorp leder utredningen mot mannen men vill i nuläget inte berätta mer utan hänvisar till förundersökningssekretess, enligt P4 Västmanland.

Skjutningen på Hässlö i Västerås

Bakgrund

Det var i tisdags som polisen larmades till Flottiljgatan på Hässlö i Västerås efter larm om skottlossning. En man, som tagit sig till sjukhus genom att stanna en bil, hade skottskadats och polisen spärrade av stora delar av området. Under onsdagen berättade polisen att de misstänker att skjutningen skett inom den kriminella miljön. De kunde även berätta att gärningsmannen eller männen ska ha lämnat platsen i en personbil samt att den skottskadade mannen var i sällskap med en annan person när han besköts vilket gör att utredningen har två målsäganden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen på Hässlö i Västerås

Mer i ämnet