Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Allvarligt och ovanligt” – i klippet berättar Robin Olsson, chef för stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås, hur kommunen ser på bristerna och vad som gäller kring bygglov. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Efter SVT:s avslöjande: Västerås stad utreder lägenheterna i Skultuna

Uppdaterad
Publicerad

Västerås stad kommer att granska lägenhetshuset i Skultuna. Det säger Robin Olsson, avdelningschef för stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås stad.

– Det uppfyller inte kraven som ställs på en bostad.

Västerås stad ser allvarligt på förhållandena i lägenhetshuset i Skultuna, som SVT har granskat efter klagomål från flera boende.

– Att lägenheter saknar bygglov är allvarligt, säger Robin Olsson, avdelningschef för stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås.

Efter att ha sett SVT:s uppgifter meddelar kommunen att de kommer inleda ett tillsynsärende som rör den aktuella fastigheten.

”Allvarligt och ovanligt” – i klippet berättar Robin hur kommunen ser på bristerna och vad som gäller kring bygglov.

Avloppsrör genom vardagsrummet och lösa eluttag – boende har fått nog

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag ordnar ju saker var eftersom att de dyker upp” – följ med till hyreshuset i Skultuna där avloppsröret från grannens diskmaskin går ner genom innertaket. Foto: Ulrika Westerberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.