Foto: TT / SVT

Ekonomiexperten tipsar: Tre aktieregler att följa som långsiktig sparare

Uppdaterad
Publicerad

I och med den rådande räntesituationen när vi inte får betalt för räntesparande och att spara på bankkonton så är det naturligt att sparare letar efter andra sätt att få avkastning menar Ylva Yngveson som är privatekonomisk analytiker.

– Då är det klart att om man ser att börsen går upp och fortsätter att gå upp fast det gick ner så mycket så är ju det väldigt lockande, säger hon.

Om man som en vanlig sparare vill börja handla på börsen i dagsläget så tycker Ylva Yngveson att man inte ska titta så mycket på de kortsiktiga svängningarna utan gå in för att långsiktigt börja månadsspara ett mindre belopp. Speciellt på grund av den rådande coronapandemin.

– Det finns många mörka moln vid horisonten som man kan fundera över. Det kommer att ta tid innan hela världsmarknaden kommer igång på ett bra sätt. Då ska man inte titta så mycket på det kortsiktiga, säger Ylva Yngveson.

I klippet får du vilka tre regler Ylva Yngveson tycker man ska följa om man är en vanlig långsiktig sparare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.