Foto: Jenny Berggren / SVT

Elizabeth Salomonsson (S) slutar – efter 38 år som kommunalråd i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Vid årsskiftet kommer det socialdemokratiska kommunalrådet Elizabeth Salomonsson att avsluta sina uppdrag, det meddelande hon på måndagen.

Elizabeth Salomonsson har varit kommunalråd i Köping i 38 år och kommunstyrelsens ordförande i 35 år. Hon har styrt Köping sedan 1983 och ingen har suttit vid den kommunala makten lika länge som hon har gjort i Sverige.

– Jag har varit med väldigt länge och någon gång måste man ju sluta. Jag bestämde mig för ett bra tag sedan. Det är lagom nu när vi har två år kvar till valet, säger Elizabeth Salomonsson.

Socialdemokraterna i Köping hoppas att kunna hitta en efterträdare till Elizabeth Salomonsson så snabbt som möjligt som kan ta vid när kommunalrådet slutar vid årsskiftet.

– Det här är tråkigt för oss och tråkigt för Köping, men sen har jag full förståelse för hennes val. Har man gjort 38 år i tjänst så har man förtjänat att sluta på topp, säger Shpetim Pirraku, ordförande för Socialdemokraterna i Köping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.