Kvinna anhållen för strypmord

Uppdaterad
Publicerad

En 43-årig kvinna har anhållits, på sannolika skäl, misstänkt för mord på den man som påträffades avliden på Stadshotellet i Västerås i somras.

Det var i förmiddags som den misstänkta kvinnan greps i sitt hem i ett angränsande län, efter att ha varit anhållen i sin frånvaro sedan i går. Den misstänkte har delgetts misstanke om mord på den man i 50-årsåldern som anträffades avliden på Stadshotellet i Västerås under Power meet i somras.

– Ett omfattande och metodiskt utredningsarbete har lett fram till att vi nu har en person misstänkt i ärendet. Senast fredag ska jag ta ställning till om personen ska begäras häktad eller inte, säger kammaråklagare Karolin Hellsberg.

Power Meet 2013

Kvinnan är enligt polisen känd sedan tidigare, men inte för liknande brott.

– Utredningen är nu inne i ett intensivt skede och vi kommer nu bland annat att fortsätta att hålla förhör och kontrollera uppgifter, säger hon.

Den misstänkte och den avlidne var inte obekanta, utan kände varandra sedan tidigare. Hennes namn har funnits med i utredningen ett tag, enligt polisen.

Mannen hittades död på hotellet den 7 juli. Han ströps till döds med ett buntband.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2013

Mer i ämnet