En avliden och en allvarligt skadad i trafikolycka i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

En person avled efter en allvarlig kollision mellan två bilar söder om Hedvallsbron på väg 668 i Surahammars kommun under söndagsförmiddagen.

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm strax efter klockan tio på söndagen, när två bilister frontalkrockat med varandra. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

– Enligt initiala uppgifter var en person medvetslös och en person var fastklämd, berättade RLC-befäl Mats Länn på polisens Region Mitt.

Senare kunde polisen meddela att det handlade om allvarliga skador, och på söndagskvällen meddelade polisen att en av de skadade, en man i 40-årsåldern, hade avlidit av sina skador.

Även den andra skadade är en man i 40-årsåldern. Även han är allvarligt skadad, men för honom rapporteras läget vara stabilt.

Den avlidne mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.