Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av ett område i centrala Västerås efter att en person ska ha tänt på någon form av brandfarlig vätska inne på Statens servicecenter. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Polisen om branden i Västerås: Har tänt eld på någon form av brandfarlig vätska

Uppdaterad
Publicerad

En person till sjukhus efter brand i centrala Västerås. Vid 14.43 larmades räddningstjänsten om en brand i servicecentret på Stora gatan i centrala Västerås. Enligt SOS har en person förts till sjukhus med oklara skador.

Enligt polisen ska en person ha tagit sig in på Statens servicecenter, där bland annat Försäkringskassan och Skatteverket finns, och tänt eld på någon form av brandfarlig vätska. I samband med det har personen själv fattat eld när han lämnar lokalen. Branden kunde släckas snabbt.

Den skadade personen fördes till sjukhus med ambulans med oklara skador. Han har också frihetsberövats misstänkt för mordbrand.

Bombgrupp befann sig på plats

Räddningstjänsten blev kvar en stund för att vädra ur lokalen men annars var det lugnt på platsen som nu är avspärrades av för teknisk undersökning. Enligt polis på plats ska polisens bombgrupp ha befunnit sig vid den misstänkta brottsplatsen som också genomsökts av polishund.

Vid 20-tiden hade avspärrningarna hävts, enligt TT.

SVT Nyheter Västmanland har försökt nå polisens presstjänst som inte svarar. Vid sjutiden meddelar polisen att ärendet har lämnats över till åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.