Undersköterska stal bankkort av patienter på sjukhuset i Västerås

Publicerad

En undersköterska som jobbade på Västmanlands sjukhus i Västerås stal bankkort från totalt tre inneliggande patienter. Hon döms nu för bedrägeri och försök till bedrägeri efter att ha försökt ta ut pengar med korten vid olika uttagsautomater.

I slutet av 2020 under rådande coronapandemi, när det rådde restriktioner för besökare på sjukhuset, slog undersköterskan till. I två av fallen där hon plockade på sig patienternas plånböcker så jobbade hon på den avdelning där de lades in. I det tredje fallet använde hon sitt passerkort för att komma in på en annan avdelning.

Totalt lyckades undersköterskan ta ut drygt 12 000 kronor från de olika korten. Hon försökte ta ut drygt 30 000 till vid flera tillfällen men det nekades. Som bevismaterial fanns bland annat bilder från övervakningskameror på uttagsautomaterna.

Undersköterskan döms, mot sitt nekande, till villkorlig dom och 70 dagsböter på 50 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.