”Vi har ingenstans att ta vägen” – Sofie Sjögren och Ida Engberg, båda 17 år, har ingen aning om var A-traktorgänget ska ta vägen nu när de uppmanas att inte stå på kyrkans parkering. Foto: Audrey Erath/SVT

Epa-ungdomarnas frustration: ”Vi har ingenstans att ta vägen”

Uppdaterad
Publicerad

För epa-ungdomarna i Skinnskatteberg har kyrkparkeringen allt – centralt läge och tillräckligt stor yta för att rymma hela gänget med A-traktorer.

Men nu måste de kanske se sig om efter ett nytt ställe att stå på efter att kyrkan skyltmarkerar

Ida Engberg och Sofie Sjögren är båda 17 år och brukar hänga på kyrkans parkering med ett gäng som kör A-traktor.

– Här är det nästan alltid tomt, men det är det inte på de andra ställena. Skolans parkering är ofta upptagen av äldre med bilar. Sen är vi en ganska stor grupp också så vi får inte plats på varenda parkering, säger Ida Engberg.

Båda tjejerna tar avstånd från förra helgens skadegörelse, nedskräpning och klotter, som enligt dem måste ha skett efter att gänget lämnade parkeringen vid 01-tiden.

– Vi har ju aldrig gjort något, kastat skräp eller förstört på något sätt, ändå så straffas vi för det, säger Sofie Sjögren.

I klippet träffar SVT Ida och Sofie som reagerar på kyrkans parkeringsmarkering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.