Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Ingen kommer att få böter” – hör Åsa Svensson, vikarierande kyrkoherde, om vad skylten vid kyrkans parkering i centrala Skinnskatteberg innebär i praktiken. Foto: Audrey Erath/SVT

Kyrkan i Skinnskatteberg har fått nog av skräp och klotter – markerar med skylt på parkeringen

Publicerad

Det har tidigare skett nedskräpning, klotter och skadegörelse på och vid kyrkans parkering i centrala Skinnskatteberg.

Men ett klottrat hakkors blev droppen – nu ska en skylt sättas upp som markerar att parkeringen är till för kyrkans och kyrkogårdens besökare.

Parkeringen är ett populärt ställe för motorburen ungdom att hänga på under kvällar och helger. Enligt Åsa Svensson, vikarierande kyrkoherde, har det inneburit att besökare till kyrkogården undvikit att ställa sig där eller helt enkelt inte kunnat göra det då fordon varit parkerade på rad istället för i parkeringsrutorna.

– Men att vi tänker sätta upp den här skylten nu är på grund av ett klottrat hakkors på parkeringen, där går gränsen för mig, säger hon.

Åsa Svensson poängterar att kyrkan inte är ute efter att peka ut någon grupp och att de inte vet vem som ligger bakom förra helgen skadegörelse, där bland annat ett trädgårdsbord från pastorsexpeditionen förstördes. Händelsen är polisanmäld.

”Ingen kommer att få böter” – hör mer i videon vad skylten innebär i praktiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer