Enligt kommunalrådet ligger den ursprungliga planen kvar om att flytta in vårdcentral, sjukgymnastik och gym i fastigheten vid torget i Surahammar. Foto: SVT /TT arkiv

Ett steg närmre vårdcentralflytt i Surahammar

Publicerad

Nu ska arbetet med att flytta vårdcentralen till centrum i Surahammar förhoppningsvis snart kunna komma igång. Kommunfullmäktige har fattat beslut om finansieringen till entreprenören som ska bygga om lokalerna – närmare 30 miljoner kronor.

Beslutet innebär att man nu är ett steg närmre att kunna påbörja den efterlängtade flytten av vårdcentralen ner till gamla Järniahuset på torget. Men någon exakt tidsplan finns ännu inte.

– Ju snabbare desto bättre skulle jag säga. Men mer konkret än så går inte att vara i nuläget. Nu ska beslutet vinna laga kraft och överklaganstiden för upphandlingen gå ut, sen kan vi titta på en tidsplan, säger Tobias Nordlander () kommunalråd Surahammar.

Tobias Nordlander (S), kommunstyrelsens ordförande Surahammar

Skulle ha skett första halvåret 2018

Målet från början var att flytten av vårdcentralen ner till centrum i Surahammar skulle ske första halvåret 2018, men som SVT tidigare rapporterat blev den försenad.

Upphandlingen överklagades och ett svar i förvaltningsrätten behövdes.  Efter det gjordes en ny upphandling, där inga anbud kom in.

Tredje gången gillt?

I det tredje omtaget har nu alltså kommunfullmäktige fattat beslut om finansiering och byggare.

– Anbudet ligger på drygt 27,2 miljoner kronor men vid byggnationer av den här digniteten man brukar alltid räkna med en budgetreserv för att vi ska kunna göra ändringar längs vägen. Därför beslutet ligger på strax under 30 miljoner kronor, förklararTobias Nordlander (S).  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer