Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SD och Jenny Berggren/SVT

SD:s ordförande blir tillfälligt kommunalråd i Skinnskatteberg: ”Hoppas på bättre samverkan”

Uppdaterad
Publicerad

Efter de politiska turerna i Skinnskattebergs kommun blev sverigedemokraten Ewa Olsson Bergstedt vald till kommunalråd under måndagskvällens kommunfullmäktige, om än tillfälligt. Nu hoppas hon på ett bättre samarbete mellan partierna för att driva poltiken framåt i kommunen.

– Det känns toppen att bli vald till kommunalråd även om det bara är fram till nästa kommunfullmäktige i mars, säger Ewa Olsson Bergstedt (SD).

Situationen efter höstens maktskifte i kommunen har beskrivits som turbulent, inte minst efter det att M valt att hoppa av samtisigt som L meddelat att de går i oppositon.

Men nu tittar SD:s ordförande framåt.

– Huvudsaken är att vi går framåt i rätt riktning där vi agerar vuxet och att vi för en god ton, säger Olsson Bergstedt.

Hoppas på bättre samarbete

Utöver sin positiva inställning till sin nya roll som tillfälligt kommunalråd hoppas Ewa Olsson Bergstedt även på bättre samverkan mellan de övriga partierna i kommunen.

– Vi sverigedemokrater måste söka stöd och vi var överens med L, C och M om vad vi ville göra för att föra Skinnskatteberg framåt.

Under måndagens kommunfullmäktige klubbades även partiets budgetförslag igenom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.