Foto: Jenny Berggren/SVT

Fem månaders fängelse för verktygsstölder

Publicerad

En 19-årig man döms till fem månaders fängelse efter att han brutit sig in och stulit verktyg från byggarbetsplatser runt om i Sverige.

Det var i slutet av sommaren som den 19-åriga mannen genomförde flera inbrott och stölder på olika byggarbetsplatser. Bland annat i Västerås ska 19-åringen ha brutit sig in i två containrar och stulit verktyg för en stor summa pengar. Även i Gävle har 19-åringen brutit sig in och stulit verktyg men då från bostäder som höll på att renoveras.

Två misstag

Under båda inbrotten i Västerås och Gävle har 19-åringen lämnat tydliga spår efter sig. I Västerås ska polisen upptäckt en blodfläck i närheten av de uppbrutna containrarna och blodets DNA matchar 19-åringen.

I Gävle ska 19-åringen lämnat en läskburk på brottsplatsen och efter att ha granskat burken hittades hans DNA även där.

Fem månaders fängelse

19-åringen dömdes för en tidigare stöld 2016 och döms nu till fem månaders fängelse för försök till grov stöld och stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.