Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Festivalarrangören: ”Vår strategi är att det ska vara en låg kostnad” Foto: Robert Gustavsson/SVT

Sålde dyra biljetter till Västerås Cityfestival – nu backar andrahandsombudet

Uppdaterad
Publicerad
Efter att ha sålt biljetter till Västerås Cityfestival för mer än tre gånger ursprungspriset, backar andrahandsombudet Onewayticket. ”Vi ska undersöka varför priset blivit så högt”.

Som flera lokala medier berättat, bland andra VLT, så har biljetterna sålts på Onewaytickets hemsida för mer än tre gånger ursprungspriset på 100 kronor. När SVT Västmanland kontaktar ombudet svarar de att evenemanget nu är bortplockat och att de tills vidare inte kommer att sälja några biljetter till festivalen.

Vidare svarar de att ”biljetterna säljs i andrahand och priset sätts dels av förstahandskunden och vi har sedan ett påslag för annonskostnader etc”. Men Onewayticket medger att deras pris på biljetterna är högt.

– Det är inte vår norm och vi ska undersöka varför det blivit så högt.

Godkända av Konsumentverket

De poängterar också att ”konsumentverket har granskat och godkänt vår marknadsföring och menar på att vi är tillräckligt tydliga med att biljetterna säljs i andrahand. Vi skriver det på förstasidan av vår hemsida och även i beskrivningen av alla våra evenemang samt i våra villkor och FAQ.”

Arrangören: ”Jättebra nyheter”

När SVT Västmanland träffade festivalgeneralen Alf Westerdahl tidigare under dagen var han upprörd över att biljetterna såldes dyrt.

– Vi tycker att det här är oerhört tråkigt eftersom det är vår ambition att hålla ett lågt pris, sa han då.

När han får höra att ombudet tagit bort biljettförsäljningen blir reaktionen:

– Det är ju jättebra nyheter!

I klippet hör du arrangörens reaktion på andrahandsförsäljningen innan beskedet om att den stoppas.

Byt in biljetten

Flera personer som köpt biljetter via ombudet har hört av sig till festivalarrangören för att kolla att biljetterna verkligen gäller.

– De som har köpt andrahandsbiljetter ber vi komma till turistbyrån så kan vi dubbelkolla att de är giltiga och byta den digitala biljetten till ett armband så att man vet att man verkligen kommer komma in, säger Alf Westerdahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer