Regissörerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson var på plats med flera av filmens skådespelare på premiären i Köping. Foto: Emma Larsson/SVT

Världspremiär av Tårtgeneralen i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagen var det smygpremiär av filmen Tårtgeneralen i Köping. Regissörer och skådespelare var på plats för att fira det med Köpingsborna.

– Det känns jättekul och lite tomt. Det är en märklig känsla i kroppen när man jobbat länge och väldigt hårt med något. När man är mitt inne i processen är det så kul och nu ska folk se det. Sista steget är lite skräckinjagande, säger Filip Hammar, en av regissörerna till Tårtgeneralen.

”Trivs bra i Köping”

Filmen är inspelad i och runt om Köping, vilket uppskattades av flera av skådespelarna. 

– Jag trivdes bra i Köping. Jag hyser stor respekt för alla bruksorter i Sverige. Det är hårt arbetande folk som har byggt städer mitt ute på vischan. Det finns något slags romantiskt arbetarskimmer över det, säger Mikael Persbrandt.

”Hela Köping var på benen”

Och när Tårtgeneralen spelades in i Köping var inte ortborna rädda för att ge ett handtag.

– Hela Köping var på benen för att hjälpa till med filmen, säger Tomas von Brömsen.

– Det var helt underbart, säger Agnes Lindström Bolmgren.

Senare i veckan har filmen premiär för resten av Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.