Enligt uppgiftslämnare ska fiskelinor med rakblad suttit uppe i motionsspår på Gryta och Rocklunda i Västerås. Polisen kan inte bekräfta att det har skett. Foto: Robert Reinholdsson & Polisen/Sebastian Lindberg

Fiskelinor med rakblad påstås ha suttit över motionsspår i Västerås

Uppdaterad
Publicerad
En polisanmälan har lämnats in efter att en person säger sig ha plockat ner fiskelinor som satt uppspända över ett cykelspår i Rocklundaskogen i Västerås i onsdags. Fem dagar tidigare ska linor även ha upptäckts av en person i mountainbikespåret på Gryta – men polisen har inga uppgifter som bekräftar fiskelinornas existens.

Den senaste veckan har det cirkulerat uppgifter i sociala medier om att det ska ha funnits fiskelinor uppspända i mountainbikespåret mellan Rönnby och Gryta i Västerås innan helgen. Det ska även ha suttit rakblad på fiskelinorna.

En person har uppgivit att han har cyklat in i en lina och skadat armen, och att polisen därefter varit på platsen. Men det finns inga uppgifter som styrker att så är fallet. Polisen har ingen anmälan om händelsen och inte heller i någon händelserapport finns det uppgifter om det inträffade.

Fler fiskelinor – men i Rocklunda

I går, torsdag, fick polisen däremot in en anmälan om att samma sak inträffat på en annan plats i Västerås. En person uppger att det suttit fem fiskelinor uppspända över ett cykelspår i Rocklundaskogen.

Anmälaren ska ha upptäckt det här på onsdagen, dagen innan hen kontaktade polisen, och då plockat ner fyra av linorna.

– Anmälaren ville inte plocka ner den femte fiskelinan då det satt flera rakblad på den, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson i Västmanland.

De fiskelinor anmälaren plockade ner ska hen ha lagt längst med skogskanten.

– När vi fick kännedom om det här dagen efter åkte vi ut till platsen, men då fanns inte fiskelinorna kvar, säger Johan Thalberg. 

Inte heller den femte fiskelinan med rakblad, som anmälaren låtit sitta kvar?

– Nej, den fanns inte heller kvar.

Samtidigt bekräftar Johan Thalberg för SVT att det fortfarande inte finns någon polisanmälan inlämnad om de fiskelinor som för en vecka sedan ska ha hittats uppspända i mountainbikespåret mellan Rönnby och Gryta.

– Den händelsen kan vi därför inte utreda, säger Johan Thalberg.

Polisen söker vittnen

En anmälan om försök till grov misshandel har upprättats i enighet med det personen i Rocklundaskogen uppges varit med om, och ärendet utreds vidare. Det finns ingen misstänkt och vittnesuppgifter saknas.

– Vi uppmanar därför personer att höra av sig till oss, om de sett något, råkat ut för det här eller har mer information, säger Johan Thalberg.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via 114 14 eller www.polisen.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer